Da li biste i Vi želeli biserno beli osmeh?

Zašto dolazi do prebojenosti zuba?

Prirodno je da zubi tokom života postaju postepeno sve tamniji. Vremenom kafa, čajevi, sokovi, pušenje (duvanski dim) i određena vrsta hrane mogu da dovedu do prebojenosti zuba. Ona može da nastane i kao posledica nekih dečijih bolesti, nakon uzimanja određenih lekova a i kao posledica traume (povrede) zuba.

Kako White smile otklanja prebojenost zuba?

White smile je patentirani sistem za izbeljivanje zuba, postepenim oslobađanjem aktivne supstance oksidira (izbeljuje) prebojenosti u zubima. Ovaj proces ne remeti strukturu zuba. Iskustva kao i dobijeni rezultati ispitivanja pokazuju izvesni stepen izbeljivanja kod velike većine pacijenata kod kojih je primenjen tretman. Važno je napomenuti da porcelanske krunice i kompozitne plombe u boji zuba ne mogu da se izbele.

White smile je dozirani sistem za izbeljivanje zuba, čije dejstvo se primećuje već nakon nekoliko dana upotrebe. Gel, do kojeg možete da dođete preko vašeg stomatologa i koristite ga uz njegov nadzor, kao aktivnu supstancu sadrži 10-15% karbamid-peroxid koji je i bezbedan i veoma efikasan u uklanjanju prebojenosti zuba.

Kvalitet zuba kao i vrsta prebojenosti se razlikuju od pacijenta do pacijenta, zato će Vaš stomatolog za Vas izabrati najefikasniju varijantu tretmana, sa kojim će se postići najbolji mogući rezultati izbeljivanja.

Šta treba znati o procesu tretmana?

Vaš stomatolog će prvo da izvrši sistematski pregled Vaših zuba i desni, pošto je zdrava usna duplja veoma važan faktor uspeha tretmana. Nephodno je popraviti one zube koji su zahvaćeni kariesom, a moguće je da će biti potrebno zameniti i pojedine stare plombe. Nakon toga uzima se otisak zuba na osnovu čega se priprema individualna navlaka koja precizno naleže na površinu zuba. Pošto se navlaka pravi od fine plastične folije, njeno nošenje je udobno. Kada se pripremi navlaka, Vaš stomatolog će vam objasniti primenu gela. Većina pacijenata navlaku stavlja i nosi dok spava. Vaš stomatolog će odlučiti koliko će noći biti potrebno primeniti tretman za dobijanje najboljih mogućih rezultata. U većini slučajeva 8 do 10 noćnih tretmana je dovoljno. U pojedinim slučajevima stomatolog može da savetuje i dnevno nošenje navlake na kraći vremenski period.

Šta još treba da znamo?

Istraživanja a i iskustva pokazuju da rezultati tretmana izbeljivanja zuba  gelom ostaju vidljivi nekoliko godina. Do bržeg zatamnjivanja zuba dolaziće ako zubi budu dolazili u kontakt sa onim materijama koje izazivaju prebojavanje kao što su nikotin, kafa ili voćni sokovi. Rezultat izbeljivanja zuba zavisi od vrste zuba i tipa prebojenosti. Vaš stomatolog će Vas informisati kakvi rezultati se mogu očekivati u Vašem slučaju.  Velika viskoznost i lepljivost  gela, pojednostavljuje upotrebu za pacijenta. White smile I Opalescence® su  sistemi za izbeljivanje zuba prilagođeni  za primenu u kučnim uslovima. Ako mislite da je i Vašim zubima potrebno izbeljivanje, informišite se kod Vašeg stomatologa još danas!
Vaši zubi mogu postati biserno beli već za nedelju dana.