Turistička organizacija Čačka je sa Udruženjem privatnih doktora medicine i stomatologije iz Čačka kreirala novi program: MEDICINSKI TURIZAM U ČAČKU gde gosti našeg grada tokom medicinske intervencije mogu da uživaju u brojnim turističkim sadržaja tokom boravka u Čačku ili u nekoj od naših banja.

cacak-turizam2

Na teritoriji grada Čačka nalaze se značajni prirodni resursi, a čine ih Ovčarsko-Kablarska klisura, kao predeo izuzetnih odlika, banje, podučja sa reljefom koga karakterišu predeli bogati rečnim tokovima, jezerima i raznovrsnom florom i faunom. Planinski predeo zbog svoje pejzažne raznolikosti, nadmorske visine i oblika sa povljnom subplaninskom klimom, atraktivan je za ljubitelje eko turizma. U blizini grada na udaljenosti od oko 18 km nalaze se Ovčar Banja i Atomska banja Gornja Trepča. Ovčar Banja sa svojim termalnim kapacitetima, mogućnostima za aktivan odmor i rekreaciju, ima još jednu značajnu prednost, što se nalazi u predelu izuzetnih odlika Ovčarsko-kablarska klisura. Mineralne vode banje Gornja Trepča imaju mineralne sastojke i poseduju fizičko-hemijska svojstva koja se koriste u terapijske svrhe. Time su stvoreni uslovi da se pored usluga iz oblasti zdravstvenog turizma, u ovom banjskom mestu kreiraju i drugi vidovi turističke ponude.

cacak-turizam4

Hoteli, moteli, vile i privatne kuće na rasposlaganju su gostima koji borave u našem gradu.

Nakon medicinske inervencije, mogu se obići brojni lokaliteti u gradu i okolini, ali i prirodne atrakcije. Čačak i okolina raspolažu bogatim kulturno-istorijskim nasleđem: Narodni muzej, Umetnička galerija “Nadežda Petrović”, kulturno-istorijski spomenici, arheološki lokaliteti. Ukoliko se odlučite za boravak u našim banjama ili gradu Čačku, predložićemo Vam kompletan program boravka koji uključuje smeštaj, ponudu ugostiteljskih objekata i izlete odnosno obilaske turističkih atrakcija.

Po izuzetno povoljnim cenama možete učiniti puno za svoje zdravlje i lepotu i upoznati najlepše predele Srbije!!!